INTUSSEN inzake Nuenen cum annexis…

Politiek

Door: Frans Lammerts

…oeps!... was de gemeente ‘vergeten’ om in de begroting voor renovatie van De Hongerman ook de inrichtingskosten voor onder andere gymzalen mee te nemen. Bovenop de, inmiddels al tot 13,5 miljoen euro opgelopen renovatiekosten komen er daardoor nu nog 590.000 euro bij. Totaalkosten aldus 14,1 miljoen.
Overigens begint de verbouwing eind dit jaar; in de zomer van 2026 moet alles klaar zijn. Waar sportclubs en gymmende scholieren in die tussentijd moeten blijven, is nog niet duidelijk.

… is die hele renovatie dan nog lang niet het einde van het verhaal. Want intussen heeft een onderzoeksbureau berekend dat Nuenen na 2030 minimaal drie gymzalen erbij moet krijgen vanwege de groei van de bevolking (tot zo’n 25,5 duizend in 2040), met name in Nuenen-West. Vraag is nog: drie zaaldelen in één grote sporthal of verdeeld over drie locaties? Vanwege diezelfde groei wordt daarnaast al gedacht aan nog een nieuwe basisschool en een eigen middelbare school (dus ook voor havo en vwo).

… wordt, alsof dat allemaal nog niet genoeg is, nu tóch (verhuizing werd al eerder overwogen) gedacht aan verbouwing van het huidige gemeentehuis óf een compleet nieuw gemeentehuis voor 2030. Heeft te maken met slijtage van met name de in 1982 aangebouwde vleugel, duurzaamheidseisen en arbo-richtlijnen. Bij nieuwbouw zou ook plaats komen voor de LEVgroep (nu aan de Berg gehuisvest) en voor tachtig Dienst Dommelvallei-ambtenaren. Sowieso kunnen die komen, aangezien ruimte beschikbaar komt omdat de bieb vanuit het gemeentehuis naar het vernieuwde Klooster verhuist. Bovendien komt, als Het Klooster klaar is, het Siouxgebouw (momenteel Klooster Temporalis) ‘weer’ ter beschikking.