Ans.
Ans.

DE STAP naar een fijn pensioen

Maatschappelijk

Verschillende organisaties en gemeenten in de Brainportregio ondersteunen inwoners om een STAP te zetten naar een gezonder leven. Op de website www.destapnaargezonder.nl vinden inwoners leuke en handige tips, activiteiten en hulpmiddelen.

Vanaf maandag 8 april loopt de campagne ‘Doen na je pensioen’. Het doel van de campagne is om mensen tussen 60 en 70 jaar aan te moedigen om actief te blijven en te genieten van het leven na hun pensioen. Het pensioen is een periode waarin vaak veel meer ruimte is voor ontspanning en rust. Toch is het ook heel belangrijk om dingen te blijven doen na het pensioen. Zo blijft het lichaam fit en de geest scherp.

Hoe zet Ans de stap naar een fijn pensioen?
Ans is 65 en gaat eind volgend jaar stoppen met werken. Omdat Ans bij een organisatie voor senioren, mantelzorgers en vrijwilligers werkt, denkt zij zelf ook al veel na over haar eigen pensioen. Haar man is overleden en ze wil straks niet alleen op de bank gaan zitten wachten. Ans stelt zichzelf geregeld de vraag: wat vind ik nou zelf echt leuk om te doen? Niet alleen klaarstaan voor anderen maar ook juist voor jezelf is belangrijk. Het lijkt Ans fijn om straks meer tijd te hebben om dingen overdag te doen. Zo zou ze graag zingen bij een koor, maar is dat op dit moment teveel na een dag werken. Ans wil ook na haar pensioen een actief betrokken mens blijven en als ze daarmee anderen helpt, is dat natuurlijk mooi meegenomen. Haar tip: blijf fysiek in beweging maar vergeet ook de hersenen niet, ga niet stilzitten en blijf in contact met andere mensen.

Wil je ook eens meedoen met walking voetbal of een andere activiteit? Ontdek wat jij kunt doen na je pensioen. Kijk op www.doennajepensioen.nl.